[Japanske Stempelmærker]

  RETUR TIL HOVEDSIDE

Siderne herunder indeholder information om japanske stempelmærker. Der er typisk at finde stempelmærker i gamle samlinger. Mange af mærkerne fra før 1900 ses ofte, da de er solgt til turister, som ikke ser forskel på frimærker og stempelmærker. For stempelmærker før 1945 indgår altid krysantemum symbolet i mærkebilledet. Det gør det let at bestemme at de er japanske.

For yderligere oplysninger findes der japanske specialkataloger skrevet på japansk med korte tekster på engelsk. Foreningens bibliotek har kataloget. Det nyeste katalog over disse mærker hedder: Shimomura: Standard Catalogue of the Japanese Revenue Stamps, Tokyo 2003

Siderne viser scannede billeder af mærkerner. De er ikke i samme skala så billederne kan ikke bruges til at se størrelsen af mærkerne. Der er flest oplysninger om mærker fra før 1945. I de fleste tilfælde findes en oversigt over værdier og farver, som kan bruges til identifikation. Mange findes utakket og/eller takket med mange takningsvariater. Disse er ikke beskrevet i detaljer her. Nederst på hver side findes information om hvor de findes i Shimomura kataloget.

NB Den engelske version er blevet opdateret 2014 med flere eksempler af stempelmærker samt  takningstyper og stempler.

Copyright(c) 2005 SSJP Anker Nielsen. All rights reserved.
info@ssjp.dk