Home 
Nyheder 
NKNyt artikler 
Frimærker 
Filateli 
[Japan post
[Postunion] 
[Farver] 
Porto 
Stempler 
Breve 
Postkort 
Maskin stempler 
Stempelmærker 
Japan kataloger 
Japan 

 

 

Stempler og postkort fra 25 års jubilæet for  Japans deltagelse i den internationale postunion (1877-1902)

Specialstemplet med japansk tekst og fransk tekst (postunionens sprog) afstemplet 34 6 20 20/6-1902 (Meiji 35) ved det Japanske postkontor i Shanghai i Kina. Stemplet var i brug 18-20 juni.

Der er 6  postkort med motiver i relation til japansk post.

Kort over Japan med Taiwan med skibspostruter til Kina (Shanghai, Tchefou, Takou, USA (San Francisco), Canada (Victoria), Rusland (fra Tsuruga til Vladivostock - post via Sibirien) og Korea. Desuden telegraflinier (Store Nordiske Telegrafselskab(dansk)) fra Shanghai til Nagasaki og Nagasaki til Vladivostock.

Billedet viser øverst  hovedpost og telegrafbygningen i Tokyo. Nederst ses afdelingen for ind- og udlevering af post (venstre side af bygningen over). Her holder hestevogne klar til at bringe posten ud.

Øverst ses kejserpaladset i Tokyo med Fuji i baggrunden. Nederst ses rytterstatuen af Kusonoki Masashige (1294-1336). Han døde i kamp for kejseren.   

.

Billedet viser Sanyo-jernbanelinien mellem Hiroshima og Yamai ved kysten af Seto-havet. I forgrunden ses en stolpe med post, som kan overføres til toget uden at det skal stoppe,. Blev opfundet og brugt først i England.

To bygningen med relation til postunionen. Til venstre den sveitsiske parlamentsbygning i Bern, hvor verdenspostforeningen blev dannet i 1874. Til højre bygningen for det japanske postministerium i Tokyo i 1877.

Billedet viser hovedpostkontoret i Yokohama. Øverst som det så ud i 1877. Nederst udseendet i 1902. Uden for bygningen ses postsække for udlandspost. De fleste skibslinier til udlandet gik via Yokohama.

Copyright(c) 2004-17 SSJP Anker Nielsen. All rights reserved.
info@ssjp.dk